gebruiksvriendelijke website

5 praktische tips voor een gebruiksvriendelijke website

Een gebruiksvriendelijke website is uiteraard erg belangrijk. Je kunt als bedrijf zijnde een schitterende website hebben, maar als deze als gebruiksonvriendelijk wordt ervaren, dan is een schitterende website niets waard en voegt het ook geen enkele meerwaarde toe aan je bedrijf. Een website moet juist bereikbaar zijn voor iedereen en navigatie over je website moet simpel en eenvoudig kunnen. Hieronder 5 praktische tips voor een gebruiksvriendelijke website.

Tip 1. Navigatiestructuur

Een schitterende website die eruit springt zodra je hem opent, is uiteraard tof en trekt de aandacht, maar als de navigatiestructuur ingewikkeld is, voegt een schitterende website met bewegende banners en hightech snufjes niets toe. Een bezoeker wilt eenvoudig kunnen navigeren naar de pagina waar hij of zij naar op zoek is en het liefst binnen enkele muisklikken. Zorgt dus vooral, naast een mooi design, voor eenvoud in de navigatiestructuur. Heb je geen verstand van het maken van websites of het veranderen van de inhoud? Laat dan een website op maat maken door een professional die zich dagelijks bezighoudt met het ontwerpen en inrichten van websites. 

Tip 2. Titels

Door gebruik te maken van titels en tussenkopjes op je website zal de vindbaarheid via zoekmachines zoals Google automatisch verhoogd worden. Ook is het voor bezoekers van je website zo veel makkelijker om langere stukken tekst te lezen en hier de voor hun meest belangrijke informatie uit te halen. 

Tip 3. Afbeeldingen

Maak foto’s van mooie projecten of investeer eenmalig in een mooie fotoshoot die te maken heeft met essentiële zaken binnen jouw bedrijf. Zo maak je je website interessanter om te bekijken en ziet je website er tegelijkertijd uiterst professioneel uit. 

Tip 4. Design

Een duidelijk design is dus erg belangrijk voor een website. De site moet er aantrekkelijk uitzien om te bezoeken. Dit kan dus ook door het toevoegen van mooie afbeeldingen of toffe artikelen. Zorg er ook voor dat je website goed te bekijken is op elke apparaat. Dus je website moet goed te bekijken zijn van een telefoon, tot een ipad en computer. 

Tip 5. Content en uitstraling

Zorg voor een goede uitstraling door middel van een aantrekkelijk design, een simpele navigatiestructuur en boeiende content. Laat bepaalde content telkens weer terugkomen zoals blogs of vlogs over bepaalde onderwerpen of projecten om klanten te triggeren om je website te blijven bezoeken. Ook prijsvragen doen het goed online en trekken bezoekers telkens weer terug naar jouw website of social media pagina’s.