Aandachtspunten bij het vergelijken van facturen programma’s

Grote bedrijven maken gebruik van complete programma’s waarmee ze eenvoudig facturen kunnen versturen. Maar ook kleine ondernemers en ZZP’ers die niet zo heel veel facturen versturen, hebben baat bij een degelijk facturen programma. Zo is het maken van een factuur vaak in twee minuten geregeld, waarna men weer lekker verder kan gaan met andere zaken. Bij het kiezen van een geschikt factuurprogramma zijn er een paar dingen waar men goed op moet letten.  Doet u dit niet, dan loopt u het risico een pakket aan te schaffen waarvan uiteindelijk blijkt dat deze niet aansluit bij hetgeen u voor ogen had.

Een facturen programma moet u ten dienste staan en niet andersom!

Facturen moeten aan verschillende wettelijke eisen voldoen. Daarnaast is het in veel sectoren gebruikelijk dat bepaalde extra informatie op de factuur wordt vermeld. Die informatie is dan niet wettelijk verplicht, maar wordt door de ontvanger van de factuur wel verwacht. U wilt in dat geval de mogelijkheid hebben om velden toe te voegen of juist te verwijderen. Factuurprogramma’s bieden niet allemaal de flexibiliteit om de factuur helemaal op te maken zoals u dat zou willen. Een belangrijk aandachtspunt dus bij het kiezen van een programma dat aansluit op uw wensen.

Vanaf elke locatie facturen versturen!

Bent u veel onderweg of werkt u locatieonafhankelijk dan is natuurlijk het ideaal om een factuurprogramma te kiezen waarbij u de mogelijkheid heeft om online facturen te maken. U kunt dan vanaf elke computer inloggen en snel even een factuur verzenden of bekijken welke facturen er open staan of reeds voldaan zijn.  Bij offline programma’s installeert u het pakket op een enkele laptop of computer en kunt u alleen vanaf dat toestel facturen versturen.

Koppeling met bank en boekhoudprogramma’s

Facturen versturen is slechts een onderdeel van een onderneming. Er moet een boekhouding bijgehouden worden, een kasboek, voorraadbeheer enzovoorts. Gebruikt u meerdere programma’s en wilt u dat het facturen programma gekoppeld kan worden aan uw andere programma’s, dan moet die optie natuurlijk wel beschikbaar zijn. Daarnaast zijn er factuurprogramma’s die gekoppeld kunnen worden aan uw bankrekening, wat in sommige gevallen erg handig is.

Meer informatie: https://www.vergelijk-factuurprogramma.nl/