Affiliate marketing revolutie review

Affiliate Marketing Revolutie review: wel of niet aanmelden?

Wil je graag aan de slag met affiliate marketing, maar weet je niet precies hoe je moet beginnen? Dan kan je eventueel kiezen voor de Affiliate Marketing Revolutie cursus. Dit bestaat uit verschillende modules waarbij je van A tot en met Z leert hoe deze marketingvorm in elkaar steekt. In dit artikel lees je over de Affiliate Marketing Revolutie review: wel of niet aanmelden voor deze cursus?

Affiliate Marketing Revolutie review: wie heeft de cursus gemaakt?

De Affiliate Marketing Revolutie cursus is gemaakt door Jacko Meijaard. Hij is eigenaar van onder andere Meijaard Media, eigenaar van 10K PM Mindset en is in het bezit van talloze affiliate websites. Daarnaast deelt hij content op de website internetsuccesgids.nl. Hier kan je allerlei artikelen lezen over online geld verdienen met websites. Er is bovendien een forum op de website waarbij je vragen kunt stellen. Er is een actieve community aanwezig.

Jacko Meijaard – Internet Succes Gids

Zoals je mag verwachten van een legitieme bedrijfseigenaar is Jacko Meijaard ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met zijn bedrijven. Zowel zijn Kamer van Koophandel nummer als het btw-nummer zijn terug te vinden op de website. Daarmee lijkt het allemaal betrouwbaar en kan je dus met een gerust hart deze cursus bestellen. Maar is het ook een goede cursus? Daarover lees je meer in deze Affiliate Marketing Revolutie review.

Wat is affiliate marketing?

Ben je nog niet erg bekend met de term affiliate marketing? Dan leggen we je graag uit wat dit nu precies inhoudt. Bij affiliate marketing betalen bedrijven een commissie uit wanneer jij een sale aanlevert. Dus: jij stuurt een bezoeker door naar hun website, zij kopen iets en jij ontvangt de commissie. Je verdient dus alleen iets wanneer er daadwerkelijk iets verkocht wordt op de partnerwebsite. Door middel van een cookie wordt dit allemaal bijgehouden.

Je kunt overigens ook leads aanleveren: door bezoekers bijvoorbeeld in te laten schrijven voor de nieuwsbrief. Ook een aanvraagformulier invullen kan worden gezien als een lead. Je hoeft gelukkig ook geen klantenservice te voeren omdat je immers zelf geen webshop-houder bent. Jij kan bijvoorbeeld een blog runnen met links naar een partnerwebshop. Zo eenvoudig werkt het. Ook kan je bijvoorbeeld een offerte-website maken. Als voorbeeld nemen we timmermannen: iemand vraagt een offerte aan en jij verkoopt deze leads aan timmerbedrijven.

Wat is de Affiliate Marketing Revolutie cursus + review

Je bent nu goed op de hoogte van de term affiliate marketing. Nu wil je vast en zeker ook graag weten wat Affiliate Marketing Revolutie is. Deze cursus leert je alle kneepjes van het vak. Je leert hoe je online geld kunt verdienen via het internet. Het maakt hierbij niet uit waar je bent of waar je woont: je kunt locatieonafhankelijk werken.

Deze cursus bestaat uit zeven modules, zes introductieblokken, een blok met motivatie en ook zijn er diverse inspiratievideo’s toegevoegd. Zit je er even doorheen omdat het niet in een keer lukt? Dan is het leuk om zo’n video te bekijken. In totaal zijn er 69 video’s en met regelmaat worden er nieuwe video’s toegevoegd.

De zeven modules worden besproken aan de hand van een bepaald WordPress-thema. Dit thema heet Marketheme. De cursusaanbieder noemt dit thema uitermate geschikt voor affiliate marketing. Als je het thema niet mooi vindt kan je natuurlijk ook gewoonweg met je eigen thema werken of je kunt een nieuw thema aanschaffen op Themeforest. De keuze is natuurlijk helemaal aan jou.

Affiliate Marketing Revolutie review van de modules

In de Affiliate Marketing Revolutie review zullen we alle modules stap voor stap doorlopen. Welke module is nu erg belangrijk en welke module kan je eventueel overslaan? Hieronder lees je daar meer over.

Module 1: starten met affiliate marketing

In de eerste module ga je direct aan de slag met affiliate marketing. Geen poespas dus. Je leert concreet wat affiliate marketing inhoudt en je leert over de verschillende affiliate-netwerken waar je voor kunt kiezen.

Welke affiliateprogramma’s zijn het beste? Waar krijg je de beste commissies? En welke aanbieder vind je waar? In het eerste hoofdstuk krijg je er meer informatie over. Ook wordt verteld waar en hoe je een domeinnaam kunt registreren. Je leert ook over hosting en andere basiselementen om te kunnen starten. Dit hoofdstuk is geschikt voor beginners die nog niets weten van affiliate marketing of online geld verdienen. Als je de basiselementen al kent kan je deze module overslaan, maar die keuze is natuurlijk aan jou.

Module 2: je website inrichten

In de tweede module leer je onder andere hoe je je logo kunt toevoegen in je website. Ook leer je hoe je nieuwe pagina’s aan kunt maken in het contentmanagementsysteem WordPress. Je leert hoe je het menu aanpast en je leert andere basisprincipes van de software. Houd er rekening mee dat de uitleg is gebaseerd op het eerdergenoemde thema. Maak jij gebruik van een ander thema? Dan kan het dus ook zijn dat dit voor jou anders werkt. De basis van WordPress is gelukkig hetzelfde, zoals het aanmaken van pagina’s of het wijzigen van het menu. Echter kunnen thema opties flink van elkaar verschillen. Hierbij kan je denken aan het wijzigen van de lettertypes of de indeling van je blogpagina.

Tip: een goede WordPress video cursus vind je hier.

In deze module leer je ook hoe je prachtige titels kunt schrijven en invoeren. Dit dienen titels te zijn waar bezoekers graag op klikken. En dat wil je natuurlijk, want je wilt traffic genereren voor andere websites.

Module 3: hoog scoren in Google

Je wilt natuurlijk zo hoog mogelijk scoren in Google. In de Affiliate Marketing Revolutie cursus wordt hier gelukkig ook aandacht aan besteed en dat is een positief punt in deze review. Het verkrijgen van ‘gratis’ verkeer via Google is echter niet gemakkelijk. Je hebt immers te maken met concurrenten. De basiskennis leer je echter hier. Je leert hoe je teksten kunt schrijven die goed scoren in Google, je leert hoe je de juiste zoekwoorden vindt en je leert hoe je afbeeldingen goed kunt invoeren zodat ook deze goed scoren in de zoekmachines. Er worden hiervoor diverse plugins aanbevolen in de cursus.

Module 4: je website online zetten

De vierde module betreft een relatief korte module. Je leert hoe je je website online kunt zetten. Alhoewel dit een korte module is, is het wel een erg belangrijke module. Immers wil je graag dat je website online komt te staan. Zo kan je pas echt beginnen met het ondernemerschap. Heel veel meer informatie kunnen wij dus ook niet kwijt over deze module. Het is een kwestie van doen.

Module 5: meten is weten

Meten is weten. Deze uitspraak kent iedereen wel. Dit betreft dan ook een erg belangrijke module in deze cursus. In de Affiliate Marketing Revolutie review zullen wij deze module dan ook uitgebreid bespreken. Tijdens deze module leer je hoe je kunt kijken naar de prestaties van je website. Scoort jouw website goed in de zoekresultaten en waar is er nog ruimte voor verbetering?

Voor deze module zal je diverse Google-tools nodig zijn voor op je website. Zo kan je onder andere gebruikmaken van Google Analytics en Google Search Console. Deze twee diensten van Google zijn geheel gratis en bieden je veel waardevolle informatie over jouw website.

Een goede installatie is natuurlijk noodzakelijk, maar gelukkig leer je ook daarover meer in deze module. Deze module is dan ook een van de fijnere modules in deze cursus.

Module 6: de puntjes op de i zetten

Een website is eigenlijk nooit helemaal af, want je kunt altijd wel nieuwe content toevoegen. Ook kan je eigenlijk altijd wel iets verbeteren aan de hand van je Google Analytics resultaten. Toch leer je in deze module om de puntjes op de i te zetten. Immers: je moet het ook eens kunnen loslaten.

In module 6 leer je daarom hoe je je website afmaakt. Je leert onder andere hoe je CTA-knoppen maakt (call to action knoppen). Ook deze module is gebaseerd op het eerdergenoemde WordPress-thema. Als jij je eigen thema gebruikt kan je mogelijk ook knoppen maken. Is dat niet het geval met jouw WordPress-thema? Dan zijn er doorgaans ook nog wel plugins die je kunt downloaden.

Het is raadzaam om aan een bepaald thema te wennen en deze steeds weer te gebruiken. Vanzelfsprekend vind je veel thema’s op Themeforest, maar je kunt ook kiezen voor een gratis thema. Ook het thema GeneratePress is een populair thema. Deze is lightweight en laadt daardoor snel.

Module 7: afronding

Gedurende de zevende module, en tevens de laatste module, leer je waar je tot slot nog op kunt letten. Een goede afronding is natuurlijk belangrijk en niet voor niets wordt er daarom hier meer aandacht aan besteed. Ook dit vinden wij positief in deze Affiliate Marketing Revolutie review.

Affiliate Marketing Revolutie review + e-mailmarketing

Naast het maken van een website kan je natuurlijk ook nog meer doen om omzet te behalen. E-mailmarketing is ook een belangrijk begrip binnen de onlinewereld. Niet voor niets is deze bonusmodule daarom ook toegevoegd aan de cursus. Je leert hoe jij e-mailmarketing kunt inzetten voor jouw website. Zodoende kan je dus ook meer sales of leads aanleveren bij jouw affiliate partij. Dat is gunstig voor jou, want jij verdient daaraan immers meer commissie.

Heel veel bezoekers bezoeken een website slechts een keer. Vervolgens komen zij nooit weer naar diezelfde website. Met behulp van affiliate marketing kan je het tij keren. Door goede e-mails op te stellen kan je consumenten weer terugbrengen naar jouw website. Deel jij waardevolle content waar bezoekers graag meer van willen weten? Dan melden zij zich vast en zeker graag aan voor jouw e-mails.

Bezoekers daadwerkelijk laten aanmelden voor e-mails is lastig. Veel mensen ontvangen spammy e-mails en e-mailmarketing heeft daardoor een slechte naam gekregen. Toch liggen hier veel kansen en daarover leer je dus meer in deze module. Wat ons betreft een erg belangrijke extra module in de Affiliate Marketing Revolutie review.

Je leert bijvoorbeeld hoe je aantrekkelijke pop-ups kunt maken zonder dat dit spammy over komt.

Affiliate Marketing Revolutie forum

Als je je aanmeldt voor de Affiliate Marketing Revolutie kan je je ook aanmelden voor het forum. Alhoewel forums nogal ouderwets klinken, wordt hier juist veel waarde gedeeld. Er zijn circa 6.000 leden die kennis met elkaar delen en vragen van elkaar beantwoorden. Het kan dus erg handig zijn om hier vragen te stellen en te sparren over bepaalde ideeën.

Affiliate Marketing Revolutie review: voor wie is deze cursus geschikt?

Wil je graag de Affiliate Marketing Revolutie aanschaffen op basis van deze review? In principe is deze cursus geschikt voor eenieder die graag meer wilt weten over affiliate marketing. Het betreft een online videocursus en je kunt een nieuwe video openen als jij dat graag wilt. Wil jij graag fulltime een inkomen verdienen via het internet en wil je direct goed beginnen? Dan is deze cursus zeker een aanrader. Houd er rekening mee dat de cursus werkt zoals een abonnement op de sportschool. Als je er niets mee doet zal je er ook niets mee verdienen. Wil jij er daarentegen wel tijd en energie insteken? Dan kan het een succes worden.

Affiliate Marketing Revolutie review: de conclusive

Wat ons betreft pakt de Affiliate Marketing Revolutie review erg positief uit. Je leert immers veel over dit marketingvak en je kunt er ook echt leuk mee verdienen. Ook kan je veel leren uit de video’s en word je gemotiveerd om iets te gaan doen. Met enige regelmaat uploadt Jacko ook nieuwe video’s waardoor je steeds kunt blijven. Verder is er een hechte community waar je op terug kunt vallen. Je kunt gemakkelijk een topic openen via het forum en hier kan je mogelijk antwoorden krijgen op je vragen.

Een klein nadeel aan de cursus kan zijn dat het vooral gericht is op een bepaald thema: Marketheme. Gelukkig werken andere thema’s soortgelijk en is de basis van WordPress altijd hetzelfde. Vooral voor beginners is WordPress in het begin lastig, maar als je er eenmaal handig in wordt kan je snel en eenvoudig werken.

De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Heb jij al een website, maar heb je nog geen sales gedraaid of nog geen leads aangeleverd aan jouw affiliate partij? Dan is deze cursus echt een aanrader. Je kunt je hier aanmelden voor de cursus.