Alles uit Singles Day halen met jouw webshop

Van Black Friday acties, tot en met Singles day, allemaal acties die ons steeds meer bekend worden. De meeste mensen denken dat Singles Day een Amerikaanse feestdag is, maar het komt oorspronkelijk uit China. Op deze dag wordt de status vrijgezel gevierd onder vele Chinese jongeren. Onder andere door webshops zoals AliBaba is Singles Day inmiddels een stuk belangrijker en ook voor jouw e-commerce belangrijk. 

In dit artikel leggen wij je uit hoe je mee kunt doen met Singles Day als je een webshop hebt. Er zijn namelijk verschillende zaken waar je op moet letten bij voor jouw online marketing. 

Wanneer is het Singles Day? 

Singles Day wordt gevierd op 11 november. En dat is met een reden. Het valt op de elfde dag van de elfde maand. En die één is het symbool voor het alleen zijn, oftewel het single zijn. 

Waarom zou je meedoen aan Singles Day? 

Singles Day is niet alleen voor vrijgezellen. Iedereen kan ervan profiteren en dat doet iedereen ook graag. Steeds meer mensen wachten op de koopjes tijdens Blacky Friday en Cyber Monday. We profiteren graag van de leuke aanbiedingen. Voorafgaand deze dagen dalen het aantal online-uitgaven. Bovendien kun je geld maar één keer uitgeven. En wat dacht je van alle drukte die ontstaat rondom Black Friday? 

Door juist de acties wat te spreiden, kun je ervoor zorgen dat klanten toch hun geld uitgeven voor deze dagen aan. Bovendien is het risico op een te late bezorging vele malen lager. Het is dus best slim ook voor jouw rating om mee te doen aan deze feestdag, want ze hebben een leuke actie gezien en krijgen de beste service. Singles Day is dus ook een mooie kans naast de huidige feestdagen die al worden ingezet. 

Aan de slag met Singles Day 

Breng eerst natuurlijk jouw bestaande klanten op de hoogte. Dit kan bijvoorbeeld via e-mailmarketing. Een mooie e-mail met een countdown klok laat jouw klanten zeker weten dat het tijd is om snel een aankoop te doen. Deze klok kun je natuurlijk ook toevoegen op de website. 

Verder kun je aan de slag gaan met SEO voor meer organisch verkeer. Maak een landingspagina voor SIngles Day. Deze pagina kun je elk jaar weer gebruiken. Laat zien dat je meedoet aan de leuke acties rondom Singles Day. Op deze manier stel je ook bezoekers die jou vinden via Google op de hoogte van jouw acties. 

Zo maak je met de inzet van online marketing altijd een succes van Singles Day. Zodat jij het meeste haalt uit jouw webshop.