Bedrijfsvermeldingen

Geld verdienen met bedrijfsvermeldingen plaatsen

Heb je een bedrijvengids of een restaurantgids? Dan is het voor bedrijven interessant om een vermelding op je website te krijgen. Ook wanneer je over een ander soort website beschikt kan het aantrekkelijk zijn voor bedrijven om met hun gegevens op je website te komen. Schrijf je bijvoorbeeld een blogartikel over koffiezaken in Utrecht? Dan is het interessant voor bedrijven uit deze regio om met hun bedrijfsgegevens in dit artikel te komen. Dit kan misschien een verkeerd beeld geven aan jouw bezoekers, omdat zij er misschien vanuit gaan dat je de lijst met koffiezaken hebt opgesteld op basis van je eigen ervaring. Echter, dit kan wel een mooi verdiensten opleveren.

Je kunt deze methode ook gebruiken en hier transparant in zijn. Denk bijvoorbeeld om in het artikel of onderaan het artikel aan te geven dat het om een sponsorvermelding gaat. Wanneer je dit bij meerdere artikelen en met meerdere bedrijven doet, kan de opbrengst snel oplopen.

Conclusie

Dit is een verdienmodel dat voor bepaalde websites uiterst geschikt is. Hierbij moet je voornamelijk denken aan online bedrijvengidsen en restaurantgidsen. Voor bedrijfsvermeldingen in een artikel raden we je aan om goed te overwegen of dit niet de geloofwaardigheid van het artikel omlaag brengt en bezoekers wegjagen.