Bijverdienen tijdens je uitwisseling?

Je wilt al een hele tijd op reis. Uiteindelijk is de keuze gevallen op een uitwisseling naar Amerika. Je gaat over enkele maanden een heel semester naar een highschool in Amerika. Maar hoe ga je dit betalen? Je hebt tijdens je onderzoek waarschijnlijk al ondervonden dat met name privéopleidingen heel duur kunnen zijn. Je hebt al wel enkele jaren hiervoor gespaard maar komt erachter dat je toch nog iets meer geld nodig hebt.

Nederlandse bijbaan

In Nederland hebben veel studenten een bijbaantje in de horeca. Dit is zo omdat de uren flexibel in te roosteren zijn en ze vaak veel uur kunnen werken. Ook de tijden zijn heel gunstig voor studenten. Ze vallen namelijk buiten de lessen en hoorcolleges. Maar je kunt niet je fijne, vertrouwde bijbaan meenemen naar Amerika. Hoe ga je dit oplossen? Je zou ervoor kunnen kiezen om bij de Amerikaanse highschool aan de slag te gaan of vragen of ze hier nog oproepkrachten zoeken. Mocht je contact hebben met een Amerikaanse student kun je ook aan hem of haar vragen wat voor bijbanen in Amerika het meeste voorkomen. 

Online werken voor een Nederlands bedrijf!

Sinds COVID-19 onze levens heeft veranderd, zijn veel bedrijven (deels) online gaan werken. Dit biedt ook ons een hoop nieuwe mogelijkheden. Waar in het verleden veel communicatie via grote kantoren verliep, zien we nu dat dit ook via een beveiligde verbinding thuis kan. Overleg met je huidige werkgever of er een mogelijkheid is dat jij je werk online voortzet. Ben je een content writer, websitebouwer of biedt je andere online producten of diensten aan? Probeer dit vooral voort te zetten tijdens je verblijf in Amerika.   

Zoek lokaal een baantje

In overleg met je contactpersoon in Amerika is het ook mogelijk om daar een (bij)baan te zoeken. De meeste studenten in Amerika hebben een baan bij verschillende retailers zoals bijvoorbeeld Walmart of Target. Dit kan het vullen van vakken zijn of het bedienen van kassa’s. Ook zijn er veel studenten net zoals bij ons in de horeca. Je kunt ook op zoek gaan naar een minder populaire baan zoals bijvoorbeeld in de bouw of aan de slag gaan bij een kleine zelfstandig ondernemer. We zien ook in Amerika een opkomst van veel kleine ondernemers die via online platformen zelf producten in- en verkopen met winst. Ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Je kunt met Information Planet in gesprek gaan over de verschillende mogelijkheden in Amerika.