online marketing tornado review

De Online Marketing Tornado review – wel of niet kopen?

Is online marketing jouw passie? Of wil je simpelweg meer weten over dit vakgebied? Dan is het boek De Online Marketing Tornado zeker een aanrader. De content van het boek is actueel en zelfs als ervaren marketeer kan je hier veel informatie uit halen. Op deze pagina lees je een uitgebreide Online Marketing Tornado Review. Het boek van Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren is goed aangeschreven en natuurlijk is dat niet voor niets. Zowel beginners als gevorderden kunnen aan de slag met deze content. Wil je graag een stukje proeven van het online succes? Lees dan deze review.

Makers van De Online Marketing Tornado

Wie zijn nu eigenlijk de breinen achter De Online Marketing Tornado? Dat zijn het duo Martijn van Tongeren en Tonny Loorbach. In eerste instantie was Martijn altijd een werknemer van Tonny. Echter zijn de twee heren op den duur partners geworden. Hieruit is de Internet Marketing Unie (IMU) voortgekomen. Via het platform kan je ontzettend veel leren over marketing. Zij bieden niet alleen dit waardevolle boek aan, maar ook kan je bij hen een SEO cursus volgen of een Premium coachingtraject.

online marketing tornado
Martijn en Tonny van IMU

Martijn stuurt het bedrijf aan, terwijl Tonny zich voornamelijk bezighoudt met het creëren van content en creatie. Alhoewel de twee qua persoonlijkheid flink van elkaar verschillen is het duo een goed team. Juist dat zorgt misschien ook wel voor de goede samenwerking tussen de twee heren.

Je weet nu wie er achter het boek zitten. Dan gaan we nu echt starten met De Online Marketing Tornado review. Wil jij graag geld verdienen met websites? Dan kan je dit boek direct bestellen, want je leert over meer dan voldoende marketingwerkzaamheden.

Onlinemarketingkennis

De twee heren hebben, zoals gezegd, veel kennis van het onlinemarketingvakgebied. Zij zijn namelijk niet alleen eigenaar van het prestigieuze Internet Marketing Unie, maar ook hebben zij diverse andere bedrijven. IMU zelf bestaat al negen jaar, maar ook de andere bedrijven bestaan al geruime tijd. Daarmee hebben zij flink wat ervaring op het gebied van online marketing. Die ervaring kwam natuurlijk goed van pas bij het schrijven van De Online Marketing Tornado.

Inmiddels helpt IMU meer dan 50.000 ondernemers om succesvoller te worden op het internet. Via de website kan je onder andere gratis e-books downloaden, leuke blogs lezen of je kunt zelfs events bijwonen. Daarnaast kan je een flink aantal gerichte online trainingen volgen.

Je bent nu vast en zeker erg benieuwd naar de andere bedrijven van het duo. Dit zijn Plug & Play, The Huddle en Phoenix. Via deze links kan je navigeren naar de websites van deze bedrijven. Als je dat interessant vindt natuurlijk. De links openen in een nieuw tabblad in je browser, dus je kunt die ook later nog eens bekijken.

De Online Marketing Tornado review: inhoud van het boek

Goed: we gaan nu echt beginnen met de De Online Marketing Tornado review. Waarom zou je dit boek bestellen en wat is er zo waardevol aan de content van dit boek? Het boek gaat bijzonder diep in op online marketing. Normaalgesproken noemt men online marketing ook wel een trechter. Een consument gaat via bepaalde wegen in een trechter om uiteindelijk tot de aankoop over te gaan. In de praktijk werkt het echter anders: het is meer een tornado. Consumenten hebben misschien vragen, kunnen de checkout niet vinden of vinden de prijs misschien wel te duur. Hoe kan je zoiets voorkomen? Hoe kan je zoiets optimaliseren? In het boek wordt hier uitleg over gegeven. Zo kan je de tornado zoveel mogelijk voorkomen en hier écht een trechter van maken.

Het boek bevat maar liefst 353 pagina’s. Het is niet alleen tekst, maar ook zijn er meer dan voldoende afbeeldingen toegevoegd aan het boek. Wel zo handig, want daarmee wordt het ook echt gevisualiseerd. Je kunt het boek daardoor ook gemakkelijker begrijpen als beginner. Regelmatig wordt er een case vernoemd waardoor je ook direct een praktisch voorbeeld kunt inzien.

De hoofdstukken van De Online Marketing Tornado

In De Online Marketing Tornado review zullen wij alle hoofdstukken benoemen. Het is raadzaam om het boek simpelweg helemaal door te lezen. Je leert altijd wel iets nieuws. Ook wanneer je al wel veel verstand hebt van SEO, is het raadzaam om het eerste deel vooralsnog door te lezen. Het boek bestaat uit de volgende hoofdstukken/delen:

  1. De bezoekersmagneet
  2. De rode loper
  3. Ultieme checkout
  4. Affiliate marketing
  5. Memberships
  6. Community building

Eerste deel: de bezoekersmagneet

Het eerste deel biedt ontzettend veel informatie over de basis van online marketing. Je leert hoe je bezoekers naar je website kunt krijgen. Immers: als je geen bezoekers op je website krijgt zal je ook geen producten of diensten verkopen. Zonder verkoop kan je website of webshop direct al wel sluiten.

Je leert zowel over ‘gewone SEO’ als over mobiele SEO. Mobiel gebruik wordt steeds belangrijker en niet voor niets is dit ook een belangrijk punt van de website. Wij zijn erg positief en schrijven daarom een positieve De Online Marketing Tornado review. Echter zijn wij niet de enigen. Ook anderen, zowel beginnende als ervaren marketeers, zijn te spreken over het boek. Zo valt te zien in de reviews op de website.

Tweede deel: de rode loper

In het tweede gedeelte van het boek ligt de focus op het trekken van de juiste bezoekers naar jouw webshop of website. Als je veel bezoekers hebt is dat natuurlijk leuk. Echter zullen bezoekers niets bestellen als zij geen interesse hebben in jouw producten of diensten. In dat geval is het dan ook geen interessante bezoeker voor jou. Daarom wordt hier meer verteld over het conversiepercentage. Hoeveel bezoekers vragen daadwerkelijk een offerte aan of bestellen een product? Men legt het hier uit. Je leert onder ander hoe je het conversiepercentage kunt verhogen.

Derde deel: de ultieme checkout

Als een bezoeker op je website is wil je natuurlijk dat zij iets bij je kopen. Dit is het kortste hoofdstuk van het boek, maar zeker niet het onbelangrijkste hoofdstuk. Immers: op de afrekenpagina moet het allemaal gebeuren. Of op de offertepagina natuurlijk. Je wilt dat bezoekers overgaan tot aanschaf. De juiste checkout is bijzonder belangrijk en daarover leer je meer in dit hoofdstuk. Wat ons betreft is dit een kort, maar krachtig hoofdstuk. Een positief punt voor De Online Marketing Tornado review dus.

Vierde deel: affiliate marketing

Affiliate marketing is bijzonder populair in Nederland en België. De grootste webshops uit Nederland maken er graag gebruik van. Je kunt hierbij denken aan bol.com, Coolblue, Wehkamp en meer. Ook vrijwel alle reisorganisaties en energieleveranciers maken gebruik van affiliate marketing. Met affiliate marketing zorg je ervoor dat partners jouw producten of diensten promoten. Zodra er iets gekocht wordt op jouw website, via een doorverwijzing van jouw partner, zal je daarvoor een commissie moeten betalen. Het fijne hiervan is dat je dus alleen een commissie betaalt wanneer je bezoekers daadwerkelijk iets kopen.

Veel beginnende marketeers beginnen ook met affiliate marketing, maar dan aan de andere kant: als promoter. Het voordeel hiervan is, is dat je geen producten hoeft in te kopen en te verkopen. Jij doet de promotie en verdient je commissie. Vervolgens hoef je niets meer te doen. Overigens zijn hier ook diverse cursussen voor.

Vijfde deel: memberships

In het vijfde deel leer je hoe je lidmaatschappen kunt verkopen. Het recurring businessmodel is populair. Immers ben je dan verzekerd van inkomsten voor een bepaalde termijn. Misschien betalen leden maandelijks, per kwartaal, per half jaar of misschien jaarlijks. Als je voldoende lidmaatschappen verkoopt kan je dus ook voldoende geld verdienen. In het boek wordt hier dieper op ingegaan.

Zesde deel: community building

Het laatste gedeelte vertelt meer over community building. Dit hangt deels samen met hoofdstuk vijf. Als je leden hebt willen zij lid blijven door een actieve community die erachter hangt. Dat levert hen immers ook weer kennis en daarmee ook geld op. Community building is populairder dan ooit en kan bijzonder goed werken.

De Online Marketing Tornado review: voor beginners en gevorderden

De Online Marketing Tornado review is positief: voor beginners en gevorderden is het boek interessant. Daarmee is het boek gemaakt voor een brede doelgroep. Ben je een ondernemer die een slagerij runt in een dorpje en wil je graag lokaal gevonden worden? Dan is dit boek zeker een aanrader. Ben jij een ervaren marketeer en werk jij al jarenlang bij een gerenommeerd marketingbureau? Of heb jij misschien wel een eigen marketingbedrijf? Ook dan is het boek erg interessant.

Is dit ook geschikt voor mijn website?

Ben jij ook al erg positief en deel jij onze meningen uit De Online Marketing Tornado review? Dan wil je nu vast en zeker ook weten of je deze kennis ook handig is voor jouw website. Heb jij een dropshipping website? Of ben jij actief in affiliate marketing? Of heb jij misschien wel een eigen webshop met producten? Dan is dit boek zeker geschikt voor jou. Echter is dit boek ook gewoonweg geschikt voor mensen die meer ervaring willen krijgen in online marketing. Ook voor de timmerman of de loodgieter dus.

Dropshipping

Wil jijzelf geen producten in huis halen, maar wil je de producten rechtstreeks vanuit de leverancier laten verzenden? Dan kan je kiezen voor dropshipping. Zo kan je onder andere kiezen voor dropshipping vanuit China of je kunt kiezen voor een Europese of Nederlandse leverancier. De laatste twee hebben de voorkeur, want leveringen uit China duren over het algemeen erg lang. Een erg duurzaam businessmodel is het daardoor niet. Als je wilt dropshippen kan dit boek zeker handig zijn.

Affiliate marketing

Wil jij graag andermans producten promoten en zodoende een commissie verdienen? Ook dat is een mogelijkheid. Je hoeft zelf geen producten in huis te halen en je kunt eindeloze aanbieders promoten. Als je maar een website met veel goede content hebt kan je hier goed aan verdienen. Affiliate marketing is daarom ook populair voor beginnende ondernemers. Wil jij geen klanten te woord staan, maar wil je gewoon content schrijven? Dan is dit vakgebied een aanrader voor jou. Het boek zal jou ook zeker een duwtje in de goede richting geven.

Lokale ondernemer

Ben jij een lokale ondernemer en run jij een slagerij, heb jij een timmerbedrijf of ben jij een loodgieter? En wil je graag beter gevonden worden in jouw regio? Dan is De Online Marketing Tornado ook zeker een aanrader. Je leert hoe je lokaal beter gevonden kunt worden met je website en je leert hoe consumenten overgaan tot aankoop.

Webshop beginnen

Wil jij graag een webshop beginnen? Of heb jij al een eigen webshop? Dan is dit boek zeker een aanrader. Je leert ontzettend veel: hoe je bezoekers naar je website krijgt, hoe je van bezoekers klanten maakt en hoe klanten terug blijven keren. Het is bijzonder interessant en ideaal voor startende ondernemers. Ook als jij al een tijdje een webshop runt zal je hieruit weer nieuwe kennis opdoen.

De Online Marketing Tornado review: waar kan ik dit boek bestellen?

Het boek is wat ons betreft een aanrader. Je leert er ontzettend veel van en dat is natuurlijk bijzonder positief. Je kunt het boek hier bestellen op de website van IMU. Tijdelijk kost het boek slechts 20 euro inclusief btw. Als ondernemer kan je de btw dus ook nog eens terugvragen bij de vrienden van de Belastingdienst.

Misschien vraag je jezelf wel af: waarom kan dit boek zo goedkoop zijn? Simpel: het bedrijf wil graag waarde delen. Ook willen zij hun bekendheid vergroten en promoten zijn onder andere hun eigen software in het boek. Ook daardoor hopen zij straks extra omzet te behalen. Of je daar later gebruik van gaat maken is natuurlijk aan jou. De basiskennis van online marketing was voor ons in ieder geval genoeg om aan de slag te kunnen.

Conclusie De Online Marketing Tornado review

De Online Marketing Tornado review pakt zeker positief uit voor de twee heren. Het boek is bijzonder goedkoop. Je kunt het boek, tijdelijk, voor slechts 20 euro bestellen. De prijskwaliteitsverhouding is daardoor meer dan goed. Het is immers veel voordelig dan het grote gele marketingboek die de meeste marketeers wel kennen. Dit boek is ook nog eens actueler. Als ondernemer kan je ook nog eens 21% btw terugvragen, dus bestel het boek gerust.

Wil je direct aan de slag? Dan is er ook de mogelijkheid om de Tornado Masterclass te volgen. Deze populaire spoedcursus online marketing leert je snel hoe je jouw online business opzet en succesvol maakt.