salarisadministratie uitbesteden

De voordelen en nadelen van je salarisadministratie uitbesteden

Dat salarisadministratie veel om handen is niet nieuw. Het is voor veel bedrijven de reden om het complete proces uit te besteden. Je bent door het uitbesteden minder tijd kwijt aan de salarisadministratie en mag er vanuit gaan dat het allemaal goed geregeld is. Laten we de voordelen en nadelen eens op rij zetten om erachter te komen wat het je kan opleveren.

De voordelen van salarisadministratie uitbesteden

Als werkgever ben je verplicht om een deugdelijke administratie bij te houden. Dus ook van je werknemers die elke maand netjes hun salaris ontvangen. Deze regels veranderen bijna jaarlijks en op verschillende manieren. Het wordt je dus verplicht om op de hoogte te zijn van geldende regels. 

Als ondernemer heb je deze expertise vaak niet. het is dus een verstandige keuze om alles uit te besteden aan een administratiekantoor. Een administratiekantoor gespecialiseerd in loonadministratie weet precies wat de huidige regels zijn, op welke manieren je van een goede salarisadministratie kunt profiteren en wat je vooral niet moet doen. Het zal je dus naast extra tijd ook geld opleveren. 

Tot slot een van de belangrijkste voordelen. Als je de salarisadministratie uitbesteed krijg je namelijk veel inzicht in de daadwerkelijke kosten per gewerkt uur, voor overwerk en kun je deze kennis benutten om op loonkosten te besparen. Kortom, voor de meeste werkgevers is het interessant om de salarisadministratie uit handen te geven.

De nadelen van salarisadministratie uitbesteden

Het uitbesteden van salarisadministratie kost doorgaans veel geld. Hoeveel je betaald aan het uitvoeren van salarisadministratie verschilt per kantoor. Soms betaal je per werknemer een vast bedrag en andere keren per pakket. Een beetje afhankelijk van het soort kantoor en de mogelijkheden waar je gebruik van wilt maken.

Als je de salarisadministratie uitbesteed aan een kantoor heb je te maken met nog een heel ander nadeel. Je bent namelijk alle controle kwijt en afhankelijk van de gegevens die je krijgt aangeleverd. Daar moet je dus goede afspraken over maken zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Als laatste een nadeel die vrijwel elke werkgever voelt. Dit heeft alles te maken met het werk wat je er doorgaans toch nog aan hebt. Je moet wijzigingen doorgeven, uren bepalen en de lonen voor werknemers vaak zelf overmaken. Hoewel je deze tegenwoordig wel in een batch geleverd kunt krijgen. 

Conclusie van salarisadministratie uitbesteden

Als je het ons vraagt heeft het uitbesteden grote voordelen ten opzichte van het zelf in handen willen houden. De tijd dat je niet met administratie bezig bent kun je bijvoorbeeld investeren in andere belangrijke taken waar je geld mee kunt verdienen. Daarnaast kun je door zelf aanwezig te zijn geld besparen op kosten voor personeel die normaliter je taken waarneemt. Direct je salarisadministratie uitbesteden? Informeer bij HetSalariskantoor naar de mogelijkheden.

De uitbesteding van salaris voor werknemers is ook door de vele regels en verplichtingen een goede keuze. Het is niet voor niets dat steeds meer werkgevers hier gebruik van maken en de vruchten plukken.