Eigen product of dienst

Geld verdienen met een eigen product of dienst?

Een ander veelvoorkomend methode om online geld te verdien, is door het aanbieden van een eigen product of dienst. Heb je veel kennis en ervaring in een bepaald gebied? Schrijf dan bijvoorbeeld een e-book of maak een videocursus en verkoop deze vervolgens aan geïnteresseerde. Of bied jezelf aan als bijvoorbeeld tekstvertaler of designer. Online zijn er genoeg cursussen waarmee je je kunt omscholen tot bijvoorbeeld webdesigner of online marketing specialist.

Hoewel geld verdienen met je eigen e-book tegenwoordig een stuk lastiger is dan vijf jaar geleden, kun je er zeker nog een leuk zakcentje aan overhouden. Bedenk een goede titel, een ondertitel en zorg dat de e-book rond de 10.000 a 15.000 woorden bevat.

De mogelijkheden om je eigen dienst aan te bieden zijn oneindig. Bezoek de websites Fiverr en Udemy om een beeld te krijgen van de mogelijkheden om online geld te verdienen. Op Udemy vind je ontzettend veel cursussen die je kunt volgen om je ergens in te specialiseren. Op Fiverr bieden mensen hun dienst aan en dit is een goede manier om te kijken of je iets vindt waar je interesses licht.

Conclusie

Tegenwoordig is het lastig om je eigen e-book op de markt te brengen. Veel informatie is gratis te vinden op het internet en bij veel mensen gaat de voorkeur uit naar een videocursus. Het aanbieden van een eigen dienst heeft onze voorkeur. Je zult vaak wel wat tijd moeten investeren om voldoende kennis op te doen en in het begin kan het lastig zijn om klanten te krijgen. Naarmate de tijd zul je meer ervaring opdoen, een groter portfolio opbouwen en meer klanten ontvangen. Als je doel is om een passief inkomen op te bouwen, kun je beter kiezen voor een andere methode.