Geld verdienen met beleggen? Lees hier waarin je kunt investeren

Al jaren lang is de rente op de spaarrekening ontzettend laag. Echt sparen voor je oude dag, een leuke vakantie of een andere grote uitgave doe je met beleggen. Maar waar beleg je jouw vermogen dan in? Er zijn meerder mogelijkheden om jouw spaargeld meer waard te maken. Hier lees je 3 mogelijkheden waarin jij jouw geld kan investeren.

  1. Investeer in crypto geld!

Een trend van de laatste jaren; crypto valuta. Deze valuta kwam oorspronkelijk op de markt als digitaal betaalmiddel waar geen tussenpersoon, zoals een bank, aan te pas komt. De bekendste crypto currency is de Bitcoin. De koers van de Bitcoin fluctueert sterk. Dit maakt het een ideaal investeringsmiddel, alleen, niet zonder risico’s. De kunst is om op het juiste moment in te stappen en op het juiste moment uit te stappen. Er zijn verschillende platformen waarop je eenvoudig crypto valuta kunt aanschaffen.

  1. Aandelen en obligaties

Een meer traditionele soort van beleggen is beleggen in aandelen en obligaties. Middels verschillende apps kun je eenvoudig aandelen en obligaties kopen. Met een aandeel heb je een stukje van een bedrijf in handen, een obligatie is een verhandelbaar schuldbewijs. Heb je hier niet veel kaas van gegeten, dan kun je ook een professionele belegger inschakelen die jouw geld gaat investeren. Ook dit is natuurlijk niet zonder risico’s. 

  1. Vastgoed? Vast goed

Ben je al vermogend, dan kun je er altijd voor kiezen om in vastgoed te investeren. Denk aan een recreatiewoning of een studentenhuis. Dit kan je maandelijks veel geld opleveren! Bedenk wel dat ook het onderhoud voor jouw rekening is. Heb je hier geen zin in, dan kun je natuurlijk een vastgoedbeheerder vragen om jouw vastgoed te beheren. Een vastgoedbeheerder regelt het onderhoud en stelt bijvoorbeeld huurcontracten op. Bedenk wel dat de overdrachtsbelasting op vastgoed voor beleggers is verhoogd naar 8%. Dit is natuurlijk een eenmalige kostenpost, maar toch iets om rekening mee te houden.