Geld verdienen met crypto

Geld verdienen met crypto

Wil je graag geld verdienen met crypto, maar weet je nog niet helemaal hoe je moet beginnen? Dan kan je dit artikel lezen. Hier vind je een uitgebreide handleiding hoe je hiermee je brood kunt verdienen. Er zijn verschillende vormen van geld verdienen met crypto. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor traden, staking of mining. Welke variant het best bjj jou past, ontdek je in dit artikel.

Wat is crypto of cryptocurrency precies?

De meeste mensen hebben geen flauw idee hoe cryptobeleggers geld verdienen met crypto. Ondanks dat het al meer dan tien jaar bestaat, is het voor veel mensen onbekend hoe het nu precies werkt. Wel kennen de meeste mensen het inmiddels.

Je kunt cryptocurrency het beste uitleggen aan de hand van de Bitcoins. Hier is het ooit eens mee begonnen. Het maakt gebruikt van een blockchain-technologie. Deze techniek zorgt ervoor dat de gegevens online worden opgeslagen. Het slaat de gegevens echter niet op bij een centraal punt, zoals je dat bij de reguliere banken wel gewend bent. Blockchain maakt gebruik van meerdere computers. Dat maakt het voor hackers lastig om dit aan te vallen.

De techniek achter Blockchain is waanzinnig en beleggers besluiten daarom ook massaal te investeren in het ‘nieuwe goud’. Echter blijft het wel een risico om hierin te investeren en daarover lees je uiteraard ook meer in dit artikel.

Met welke crypto munten kan je geld verdienen?

Inmiddels heb je al gelezen over de Bitcoins. Er zijn echter nog veel meer munten waar je uit kunt kiezen. Sterker nog: er zijn tienduizenden verschillende cryptocurrencies op de markt. Deze zullen wij natuurlijk niet allemaal omschrijven op deze pagina.

De tien grootste munten van dit moment zijn Bitcoin, Ethereum, TetherUS, Cardano, BNB, Ripple, Solana, USD Coin, Polkadot en Dogecoin. Dit is wel altijd onderhevig aan verandering. Voor de meeste actuele data verwijzen wij jou graag naar de website van Binance.

Wil je geld verdienen met crypto? Dan loont het ook zeker om te kijken naar munten die buiten de top 10 vallen. Immers: deze kan je nu nog voordelig inkopen. Als je als een van de eersten bent, en anderen blijven het na jou ook kopen, wordt de munt steeds meer waard.

Wil je hier graag wat meer over weten? Dan loont het om een cursus aan te schaffen waarmee stap voor stap wordt uitgelegd hoe je op deze manier geld kunt verdienen met crypto. In samenwerking met Alles Over Crypto kunnen we onze lezers tijdelijk een gratis training aanbieden. Zo kun je rustig bekijken of het geschikt voor je is.

Hoe kan je geld verdienen met crypto?

Er zijn verschillende manieren hoe je geld kunt verdienen met crypto. Hieronder lees je over de verschillende mogelijkheden. De meeste beleggers kiezen overigens voor de eerste optie, maar de andere varianten kunnen ook populair zijn.

Handelen in cryptocurrency

In 2017 werden de Bitcoins breed uitgemeten in de media. De digitale munt was ineens 20.000 euro waard. Een jaar eerder was het nog maar enkele honderden euro’s waard. Als je in 2016 had geïnvesteerd, had je het jaar erop dus flinke winst kunnen maken. Mocht je het toen niet verkocht hebben, kon je in 2021 van nog hogere winsten genieten.

Handelen in cryptocurrency is de meest voor de hand liggende manier om geld te verdienen met crypto. Je zult dus een munt goedkoop moeten inkopen en op het moment verkopen als het meer waard is.

De juiste valuta kiezen is dus de kunst. Echter zitten hier wel haken en ogen aan. Als een overheid een munt verbiedt is de kans groot dat de munt daarna waardeloos wordt. Daarnaast zijn er ook veel pump-en-dump scams onder nieuwe munten.

Je kunt handelen met dergelijke munten op online platformen. Zo kan je je digitale munten onder andere inkopen bij Bitvavo. Dit is veruit de goedkoopste aanbieder in Nederland en je betaalt over de eerste 1.000 euro geen handelskosten.

Andere populaire exchanges zijn onder andere Bitcoinmeester en Litebit. Er zijn zo nog talloze andere platformen waar je uit kunt kiezen. Ieder platform kent zo zijn voor- en nadelen.

HODL

Je kunt ook geld verdienen met crypto via de methode HODL. HODL staat voor ‘Hold On Dear Life’. Je investeert hierbij in bepaalde cryptocurrency door echte euro’s in te zetten op een muntsoort waarvan jij denkt dat deze veel geld waard gaat worden. Je wacht vervolgens op het juiste moment om deze weer te verkopen. Zodoende kan je dus hopelijk winst maken.

Het lijkt dus ook op trading, de bovenstaande optie. Echter hou je bij HODL de munten vaak iets langer vast. Een munt die hierin succesvol is geweest is Ethereum. Deze werd ooit verkocht voor dertig dollarcent, maar kost nu maar liefst 2.000 euro per munt. Dat is dus een flinke stijging. Ook hiervoor geldt: als je er op tijd bij was, had je hier echt veel geld aan kunnen verdienen.

Staking

Staking is een geavanceerde methode ten opzichte van de twee bovenste methodes. Het houdt eigenlijk in dat je een beloning krijgt als je je munten langer vasthoudt. Je kunt het dus min of meer zien als een rente die je krijgt. Je ontvangt inkomen door de munten vast te houden in jouw wallet. Op die manier kan je dus op een passieve manier geld verdienen met crypto.

In tegenstelling tot de Bitcoins maakt staking gebruik van PoW (Proof of Work). Hierbij draait het om hoeveel munten er vaststaan. Staking is overigens heel erg eenvoudig. Je kunt een account aanmaken bij Bitvavo en hier diverse munten staken. Voorbeelden die je kunt staken zijn Bitcoin, Cardano, Ethereum ,Tron, VeChain Thor, Ark, Bitcoin Cash, Dai, ICON, Litecoin, NEO, Ontology, Tether, Tezos, USD Coin en Waves.

Wil je graag kiezen voor een langetermijninvestering? Dan kan dit een goede optie zijn. Gedurende je periode zal je tussendoor inkomsten krijgen via je investering.

Masternodes

Je kunt ook kiezen voor de methode Masternodes. Dit is een minder bekende manier fenomeen, maar kan ook erg rendabel zijn. Het betreft een online beurs waarbij je je crypto’s bewaart. Zon portemonnee kan je zien als een computer die bezig is met beveiligingsprocessen. Hier zijn valuta voor nodig. Als je hierin investeert, gebruik je je munten om een computer slash draaiende te houden.

Mining

Een andere manier om geld te verdienen met crypto is dat je cryptocurrency gaat minen. Jouw computer zal dus te allen tijde aan moeten staan en kan puzzels oplossen. Nieuwe munten kunnen zodoende gemined worden. In Nederland is het niet echt een populaire optie.

Het kost namelijk ontzettend veel stroom en in Nederland is de stroom helaas erg duur. Dit heeft onder andere te maken met de hoge energiebelastingen in ons land. Minen gebeurt dan ook veel in bijvoorbeeld IJsland, omdat het hier erg koel is en de stroomkosten lager zijn dan in Nederland. Mocht je echter zonnepanelen hebben, dan kan je het natuurlijk overwegen 😉

Leer meer over geld verdienen met crypto

Wil je graag nog meer weten over geld verdienen met crypto? Dan kan het lonen om een cursus te volgen. Hier worden alle ins and outs geleerd over het verhandelen van cryptocurrency. Deze cursussen zijn ook nog eens Nederlandstalig. Vanuit Geldverdienenmetwebsites.nl raden wij de cursus van Allesovercrypto.nl aan. Je kunt eerst een gratis training volgen om te bekijken of het je bevalt. In de training leer je hoe je geld kunt verdienen met crypto. Veel succes met het verhandelen!