Het belang van een snelle WordPress hosting

WordPress is een content management systeem (CMS) dat gebruikers in staat stelt om eenvoudig en snel tekst, afbeeldingen en video toe te voegen aan hun website. WordPress wordt geleverd met duizenden gratis templates en plugins die je website krachtiger maken dan ooit tevoren. Het is echter belangrijk om te weten dat de hosting die je kiest net zo belangrijk is als de WordPress-software zelf. Belangrijk is dus dat je hosting aan bepaalde eisen voldoet. Om je een idee te geven waarom een snelle WordPress hosting essentieel is, hebben we hieronder een aantal redenen voor je verder uitgelicht.

WordPress werkt op basis van PHP scripts

Snelle hosting is belangrijk omdat WordPress een PHP-gebaseerd CMS is. Dit betekent dat de server die je website host moet in staat zijn om PHP-scripts te kunnen lezen en uit te voeren. Als je hostingprovider niet snel genoeg is, kan dit leiden tot vertragingen bij het laden van pagina’s op de website. In sommige gevallen kan dit zelfs leiden tot een foutmelding wanneer bezoekers proberen toegang te krijgen tot de site. Dit kan erg vervelend zijn, vooral wanneer het te lang duurt. De kans dat een potentiële klant dan afhaakt is vrij groot.

Belangrijk voor Google

Een andere reden waarom snelle hosting zo belangrijk is, is omdat Google hoge eisen stelt aan de laadtijd van websites. Als je website langzaam laadt, is het mogelijk dat je lager in de zoekresultaten terecht komt. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor het verkeer naar je website en uiteindelijk je conversie. Snelle hosting zorgt ervoor dat je website sneller laadt, waardoor je beter scoort in de zoekresultaten van Google. Uiteraard is alleen een snelle website niet genoeg en dien je ook met tal van andere zaken rekening te houden. Wel is het goed te weten dat techniek één van de drie pijlers is van SEO.

Conclusie

Een snelle WordPress hosting is dus zoals je kunt lezen in meerdere opzichten van belang. Door te kiezen voor een WordPress hosting van VDX, ben je ervan verzekerd dat je website niet alleen snel laadt, maar ook beveiligd is tegen allerlei aanvallen door hackers. Updates worden ook verzorgd, waardoor je ook hier geen omkijken meer naar hebt. Een goede hosting is dan misschien maandelijks wel een paar euro duurder, maar uiteindelijk verdien je dit dubbel en dwars terug. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat wanneer je website te traag is en je gemiddelde orderwaarde 50 euro is, je een duurdere en dus snellere hosting al met één of misschien twee bestellingen al hebt terugverdient. Het is dus ontzettend zonde om hierop te besparen. Heb je geen idee wat voor jou handig is, dan is het handig om je hier toch eens in te verdiepen.