Het belang van succesvolle IT adoptie in 2022

We leven in een snel veranderende wereld, waarin van medewerkers steeds nieuwe digitale vaardigheden worden gevraagd. Helaas blijkt in de praktijk vaak dat medewerkers minder digitaal vaardig zijn dan hun werkgevers denken. Dat zorgt voor onnodig veel frustratie, tijdverlies en telefoontjes naar de helpdesk. Voor een geslaagde digitale adoptie is het dus niet alleen nodig om nieuwe software of hardware te implementeren, maar vooral ook om alle medewerkers de benodigde kennis en vaardigheden aan te reiken. Wil je met jouw bedrijf in 2022 flink groeien? Dan is een succesvolle IT adoptie in 2022 dus absoluut nodig.

Welke plannen heb jij voor 2022?

Welke digitale veranderingen wil jij in 2022 doorvoeren in je bedrijf? Gaan jullie bijvoorbeeld werken met Office 365? Worden er nieuwe tablets geïntroduceerd? Of zetten jullie nog meer in op het volledig werken op afstand? Welke veranderingen ook op de planning staan, het is belangrijk om je medewerkers goed voor te bereiden. Aan een medewerker die efficiënt gebruik maakt van alle IT middelen heb je immers meer dan aan iemand die constant vastloopt. Door te investeren in een goede training voor je medewerkers, verloopt de verandering sneller en soepeler. Bovendien ervaren je werknemers op deze manier minder stress en kijken ze met meer tevredenheid naar de toekomst.

Betere digitale veiligheid

Bij de implementatie van nieuwe digitale ontwikkelingen, is de digitale veiligheid erg belangrijk. Je wilt zeker weten dat je werknemers veilig met alle gegevens omgaan en dat er geen vervelende fouten worden gemaakt. Ook hierbij ondersteunt IT adoptie. De medewerkers krijgen bij een goede digitale adoptie de ondersteuning die ze nodig hebben en leren hoe ze veilig te werk kunnen gaan. 

Vol vertrouwen vooruit

Werknemers die niet voldoende digitaal vaardig zijn, ervaren vaak veel stress tijdens hun werk. Het is zelfs zo dat deze medewerkers een verhoogde kans hebben op burn-out klachten. Door tijdens de implementatie van nieuwe digitale stappen oog te hebben voor juist deze medewerkers, geef je hen een zachte landing. Ze ervaren minder stress, hun productiviteit wordt verhoogd en ze gaan vol vertrouwen aan de slag met de nieuwe veranderingen.

Beter voor je medewerkers én je bedrijf

Succesvolle digitale adoptie is dus beter voor de resultaten van je bedrijf én de ervaring van je werknemers. Je bedrijf kan grotere stappen richting de toekomst zetten, terwijl medewerkers minder stress ervaren. Ook zullen ze positiever kijken naar eventuele volgende digitale stappen. Elke digitale adoptie ziet er weer anders uit. Het is immers een uniek proces voor jouw bedrijf. Vraag daarom hulp om deze IT adoptie zo succesvol mogelijk uit te voeren.