Interne- of externe linkbuilding: waar te beginnen?

Wanneer jij wilt beginnen met linkbuilding kom je direct voor een moeilijke vraag te staan: leg je de focus in het begin op interne- of op externe linkbuilding? Deze vraag kan lastig te beantwoorden zijn, maar met een beetje hulp krijg je hier weldegelijk antwoord op. Zo is linkbuilding uitbesteden een slim plan, maar proberen we je in deze blog ook al op weg te helpen. Lees snel verder!

Interne linkbuilding en externe linkbuilding

We beginnen door beide termen uit te leggen: wanneer jij bezig gaat met interne linkbuilding, richt je je op de linkstructuur van je website. Wanneer een bezoeker je website vindt, is de kans groot dat je ze meer informatie kunt bieden dan deze ene pagina. Je zorgt ervoor dat je op deze pagina de juiste links aanbrengt, waardoor het voor je bezoeker eenvoudig is om ook over de andere interessante onderwerpen op je website te horen. Hierdoor zorg je niet alleen voor een betere gebruiksvriendelijkheid, maar ook voor meer verkeer over je hele website. Twee factoren die Google hoog heeft staan op het gebied van SEO!

Externe linkbuilding werkt net anders: dit voer je niet uit op je eigen website, maar je legt hier de focus op het vergaren van externe links. Dit doe je aan de hand van een linkbuildingnetwerk bestaande uit websites met een hoge authenticiteit. Wanneer zij een link naar je website plaatsen onder een bepaald zoekwoord, merkt Google dit en zal hij dit zien als zien als een waardevolle link. Als een goede website over je praat, dan moet jij ook wel goed zijn! Door linkbuilding slim in te zetten zorg je dus alleen niet voor een hogere authenticiteit voor jouw website, maar ook voor een slimme bron van extra verkeer en conversie.

Waarmee beginnen?

In principe is het uitstekend mogelijk om met beide diensten te beginnen, alleen is het voor externe linkbuilding net wat moeilijker. Je moet namelijk maar net toegang hebben tot een succesvol linkbuildingnetwerk, wat vaak aan het begin van je linkbuilding carrière nog niet het geval is. Natuurlijk kun je betalen om hier onderdeel van uit te maken, maar dan is alsnog de succesratio maar afwachten. Met interne linkbuilding ligt het succes in je eigen hand: jijzelf bent degene die de links plaatst en die dus op eenvoudige wijze ervoor zorgt dat bezoekers op je website ook écht op je website blijven.

Hulp nodig?

De beste oplossing is in deze blog slechts één keer benoemd: linkbuilding uitbesteden. Doe jij dit bij Traffic Today, dan begin je met zowel interne- als externe linkbuilding. Je maakt direct onderdeel uit van een succesvol, waardevol netwerk, waardoor jouw website direct kan beginnen met waardevolle links verzamelen. Ervaar het zelf door hun website te bezoeken!