Slim omgaan met je geld, 3 tips

Het is gemakkelijk om de gewoonte aan te nemen om dingen met een creditcard te betalen. Het kan een eenvoudige en snelle manier zijn om te betalen, of je nu liever geen contant geld bij je hebt of punten wilt ontvangen voor je aankopen. Zorg ervoor dat de manier waarop je je creditcard gebruikt je helpt en je kredietwaardigheid niet schaadt. Wees slim met hoe je ermee omgaat en wees slim in het omgaan met je geld om financiële complicaties te voorkomen. Je kunt deze drie stappen volgen: maak een begroting, houd je uitgaven bij en betaal je rekeningen op tijd om te late vergoedingen te voorkomen.

Maak een budget

Kijk goed hoe je geld wordt gebruikt. Zorg ervoor dat je niet te veel geld uitgeeft aan bijvoorbeeld gadgets of winkelen voor verschillende dingen. Deze kosten kunnen zich opstapelen, maar dit kan worden geholpen wanneer je een begroting maakt. Je kunt zien waar je geld naartoe gaat en waar je kunt besparen. Zelfs kleine bedragen die worden bespaard, tellen in de loop van de tijd op. Door een begroting te maken, kun je bepalen wanneer je je creditcard als betaalmiddel moet gebruiken en wanneer je ook contant moet betalen. Je kunt ontdekken dat sommige maanden meer geld nodig hebben dan andere, terwijl je ook je budget controleert. Je kunt je uitgaven aanpassen om op schema te blijven als je een budget hebt. Dit zou kunnen betekenen dat je twee keer per maand uit eten gaat in plaats van vier keer per maand en de besparingen in de richting van die hogere elektriciteitskosten moet steken.

Volg je uitgaven

Het bijhouden van je uitgaven is een van de eenvoudigste methoden om je financiën op orde te houden. Het is gemakkelijk om aan te nemen dat je binnen je budget zit als je niet kunt zien waar je geld naartoe gaat. Het bijhouden van je uitgaven kan je helpen te bepalen hoe en waar je je geld uitgeeft. Naast het gebruik van een register zijn er nog meer manieren om je uitgaven bij te houden. Een spreadsheetprogramma op een pc of een smartphone-app kan ook worden gebruikt. Controleer daar of je ver onder je kredietlimiet blijft terwijl je je uitgaven bijhoudt. Dit is handig als je je creditcard gebruikt om je uitgaven te betalen.

Wees goed georganiseerd en betaal je rekeningen op tijd om boetes te voorkomen

Je kunt bijhouden wanneer je de creditcard rekening moet betalen als je goed georganiseerd bent. Je kunt de late vergoedingen vermijden als je alles goed bijhoud en eenmaal begrijpt hoe dit werkt. Er is een methode om georganiseerd te blijven door automatische factuur betalingen in te stellen wanneer je een druk leven hebt. Je hebt meer gemoedsrust omdat je je geen zorgen hoeft te maken over te late boetes als je ervoor zorgt dat maandelijkse facturen automatisch worden betaald vanaf je betaalrekening. Je kunt eerst proberen om één factuur tegelijk te betalen om te bepalen of deze service goed voor je is en of je nog niet zeker bent over het instellen van automatische betalingen. Begin met het categoriseren van je rekeningen op vervaldatums, zodat je weet wanneer je ze moet betalen als je moeite hebt om je rekeningen bij te houden. Je kunt een archiveringssysteem maken dat aan je behoeften voldoet.