webhosting

Tips bij het kiezen van een goede webhosting

Op zoek naar een goede hosting voor de website of websites van je bedrijf? Er zijn talloze webhosting bedrijven en daarnaast ook verschillende pakketten voor hosting: dit kan het lastig maken om een goede keuze te maken waar je als bedrijf vooral de vruchten van plukt.

Het is dan ook belangrijk om op een aantal zaken te letten in het vinden van de juiste hosting. Op deze pagina lees je een aantal tips die je mee kunt nemen in het kiezen van goede webhosting.

Tip 1: Bepaal je budget

Van tevoren je budget bepalen is een belangrijke tip. Want wanneer je duidelijk hebt hoeveel je precies uit kunt geven, is het veel makkelijker om een goede keuze te maken. Anders loop je het risico dat je meer uitgeeft dan eigenlijk de bedoeling is. Vraag daarnaast ook meerdere offertes aan bij diverse aanbieders. Bepaal ook waar voor jou de grens ligt op het gebied van budget. Het is wel belangrijk om te weten dat je beter kunt investeren in goede webhosting, omdat je op deze manier zeker weet dat je website technisch goed wordt ondersteund. Een goede en snelle website zorgt voor betere resultaten, vooral als je een webshop hebt of als je website de hoofdbron is van inkomsten.

Tip 2: Weet wat je nodig hebt

Hostingpakketten zijn er genoeg, maar het is zonde wanneer je een onnodig uitgebreid pakket kiest. Kijk niet alleen wat voor soort hosting je nodig hebt, maar ook wat precies je wensen zijn op het gebied van ondersteuning. Van WordPress hosting tot VPS hosting: je kunt heel veel soorten hosting kiezen. Bepaal van te voren wat er volgens jou in het pakket moet zitten, maar ook hoe vaak je wilt dat er back-ups gemaakt moeten worden. Laat deze afspraken vastleggen om altijd verzekerd te zijn van hulp als jouw bedrijf dit nodig heeft.

Tip 3: Kijk goed naar de veiligheid

Veiligheid is een belangrijk onderdeel van goede hosting. Je wilt niet alleen voorkomen dat je website platgelegd of gehackt kan worden, maar de gegevens van klanten en medewerkers moeten altijd beschermd worden. Bij een datalek of veiligheidsprobleem wil je niet dat dit gevolgen heeft voor de toekomst van je bedrijf. Kijk welke veiligheidsmaatregelen een host-aanbieder heeft. Hiervoor kun je de reviews van andere bedrijven lezen, maar je kunt ook bij het aangaan van een contract duidelijke afspraken maken.