Tips om zelf een website te maken

Wil je zelf een website maken, dan is het van belang dat je weet hoe je een website moet maken. Een website maken is niet makkelijk. Je hebt veel kennis nodig en als je de kennis niet hebt dan kan een website bouwen een behoorlijke uitdaging zijn. Wil je nou toch zelf een website maken, dan is het van belang dat je wat onderzoek doet hoe je zelf een website zou kunnen maken.

Een e-mail adres aanmaken

Je kunt geen website maken zonder e-mailadres. Via je e-mailadres is het namelijk mogelijk om vragen te beantwoorden. Maar ook belangrijke berichten krijg je vaak via je mail. Het is daarom belangrijk om een mailadres te hebben. Een e-mailadres aanmaken kun je makkelijk zelf via het internet doen. 

Wanneer je een e-mail hebt aangemaakt, kun je op zoek gaan naar een bedrijf waar jij je website op kan maken. Dit noemen we ook wel een provider. Het is van belang dat je een provider zoekt waar jij blij mee bent. Als je een provider hebt waar jij niet blij mee bent, kun je vervelende irritaties krijgen die voorkomen hadden kunnen worden. Om te voorkomen dat je de juiste provider kiest, is het aan te raden om een aantal providers onderling met elkaar te vergelijken. Heb je de juiste provider gevonden, dan zou je kunnen beginnen met het maken van de website.

Onderwerp kiezen voor de website 

Wanneer de juiste provider hebt gevonden, is het van belang dat je een onderwerp kiest. Als je geen onderwerp hebt, zal je ook geen website kunnen maken. Een onderwerp hoeft helemaal niet specifiek te zijn. Als je zelf ge├»nteresseerd bent in koken, dan kan koken je onderwerp al zijn. 

Wanneer je een onderwerp hebt en hier ook achter staat, dan kun je de website gaan ontwerpen. Bij veel providers is het mogelijk om zelf iets te ontwerpen. Mocht dit net wat te hoog gegrepen zijn bestaan er vaak ook al ontwerpen waar je uit kunt kiezen. Natuurlijk kun je het lettertype en kleur hiervan aanpassen, maar dan heb je al wel een soort kader waarin je kunt werken. Mooie websites kun je dus makkelijk zelf maken. 

Een prachtige website zelf in elkaar gezet

Wanneer je het idee hebt dat je design helemaal is wat je wilt, dan is het tijd om door te gaan naar de volgende stap. Dat is het schrijven van de basisteksten. Dit zijn de teksten die lezers zullen zien als ze jouw website openen.

Zijn de teksten af? Dan is het belangrijk om de teksten een aantal keer goed en kritisch door te lezen. Check daarbij op spelling en zinsopbouw. Is dit ook allemaal goed dan kan het fijn zijn om de website door een ander te laten controleren. Misschien heeft diegene nog opmerkingen of tips die jouw website net de finishing touch kunnen geven. Als je dit hebt gedaan en alles is echt goed goed, dan kun je de website online gooien. Je prachtige zelfgemaakte website is dan officieel live en andere kunnen hem dan ook echt bezoeken en bekijken.