Verhoog websiteverkeer met SEO

Websiteverkeer staat aan de basis van meer online verkopen. Wanneer jouw conversie percentage laag is is het van belang om eerste te analyseren of het websiteverkeer wel hoog genoeg is. Is dit niet het geval? Ga hier effectief mee aan de slag, denk bijvoorbeeld aan Search Engine Optimalisatie (SEO). Heb jij hier ervaring mee? Heel tof, steek je handen uit de mouwen en ga meteen van start! Niks voor jou? Geen probleem, zoek een SEO specialist die je hierbij kan helpen. We bespreken in het kort wat SEO is en waarom SEO belangrijk is voor websiteverkeer. Lees je mee? 

Wat is Search Engine Optimalisatie (SEO)?

SEO wordt in het Nederlands ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. Zoals de naam al suggereert gaat het er hierbij om de positie van jouw website te optimaliseren in de zoekmachines. Hoe beter jouw SEO ten opzichte van andere concurrenten, hoe hoger jij in de zoekresultaten komt te staan. Is dit belangrijk? Ja dit is extreem belangrijk! Je herkent het zelf misschien wel, wanneer jij ergens naar gaat zoeken via een zoekmachine kijk je in de meeste gevallen alleen maar naar de eerste pagina van de zoekresultaten. Wanneer jouw bedrijf hier niet tussen staat verlies je veel verkeer en dus conversies. Om deze reden is het voor elk bedrijf met een online pagina belangrijk om SEO te overwegen. 

Hoe kan je SEO optimaliseren? 

Het optimaliseren van SEO is een lastige klus die alleen op lange termijn resultaat oplevert. Een internet marketing agency kan je hierbij helpen. Over het algemeen is content van groot belang bij het optimaliseren van jouw positie in de zoekresultaten. Hoe meer content, hoe relevanter jouw website zal zijn bij diverse zoekopdrachten. Bij content moet je denken aan blogs, informatiepagina’s, product omschrijvingen, en klantervaringen. Hoe meer hoe beter. Om nog specifieker te zijn, bij het produceren van deze content is het aan te raden om specifieke zoekwoorden te gebruiken die populair zijn. Op deze manier ben jij relevanter en dus hoger in de zoekresultaten.