Waarom Instagram marketing inzetten voor jouw webshop?

Heb je een eigen webshop en wil je er zo veel mogelijk uit halen? Dan loont het zeker de moeite om op zoek te gaan naar marketing methodes- en tools, waaronder Instagram. Instagram is een van de meest gebruikte social mediaplatforms tegenwoordig en dat betekent dat je er als zzp’er ongelofelijk veel mee kunt doen. Hieronder lees je daar meer over.

3 redenen om Instagram marketing in te zetten voor je webshop

1. Een groot bereik

Misschien de beste reden om voortaan Instagram te gebruiken als marketingtool voor je webshop? Je kunt er heel wat mensen mee bereiken. Dit is niet alleen te danken aan de enorme hoeveelheid gebruikers op Instagram, maar ook aan de mogelijkheid om precies jouw doelgroep aan te spreken door middel van tags.

Tags zijn een soort zoekwoorden die bij Instagram-posts of video’s staan en ervoor zorgen dat jouw content gezien wordt door mensen die vaak gelijkaardige posts bekijken. Meer heb je niet nodig om ge├»nteresseerden aan te trekken!

2. Visuele content is troef

Instagram is erg sterk op het gebied van visual content en dat is voor jou als zzp’er alleen maar een voordeel. Visuele content valt in de eerste plaats meer op dan geschreven tekst, maar maakt het voor gebruikers van sociale media ook gewoon gemakkelijker om in een korte tijd veel informatie te krijgen over een product of dienst.

Instagram reels, posts en stories zijn onmisbaar als je je doelgroep wilt bereiken met interessante content en ze in een keer wilt doorverwijzen naar je webshop. Maak er goed gebruik van en de populariteit van je online shop zal hoe dan ook ongekende hoogtes bereiken.

3. De Shopping-functie van Instagram

Instagram is perfect voor wie een webshop heeft, mede doordat je producten van je webshop zelf ook gewoon op dit sociale mediakanaal kunt verkopen. Let op: de Instagram Shopping-functie is enkel beschikbaar voor verkopers die ook al een Facebook shop hebben opgezet.

In bepaalde situaties zijn de producten en diensten die je op Facebook verkoopt automatisch koppelbaar met Instagram. Op die manier bespaar je heel wat tijd en bereik je ook nog eens veel meer mensen. Heel wat voordelen dus, waar je als drukbezette zzp’er ongetwijfeld wel wat aan hebt.

Je Instagram marketing zelf doen of toch maar uitbesteden?

Goede Instagram marketing is goud waard als je meer uit je webshop wilt halen, nu en later. Zelf je marketing doen kan, maar het vraagt natuurlijk heel wat tijd en inzicht in marketingtechnieken.

Laat je het aan een professioneel marketing bureau over? Dan ben je zeker van de allerbeste Instagram marketing, maar je moet er natuurlijk wel voor betalen. Mits de juiste aanpak van het marketingbureau is de kans echter groot dat je winst veel hoger ligt dan dat prijskaartje.