Wanneer het voordelig is om te leasen

Als zelfstandige moet je vaak veel autorijden. Veel bedrijven hebben een bestelwagen nodig voor hun activiteiten en eigenaren van kleine bedrijven zijn vaak onderweg om klanten te ontmoeten. Aankomen in een vervallen vijftien jaar oude auto geeft een verkeerd beeld, maar aankomen in een glimmende nieuwe executive auto zendt de tegenovergestelde boodschap uit. Hoe je jezelf presenteert, heeft een aanzienlijke invloed op hoe serieus consumenten, klanten en partners je nemen, ondanks dat ze zeggen dat imago niet alles is. Je kunt daarentegen een auto of bestelwagen leasen om het beeld te krijgen dat je wilt laten zien. Je kunt gebruik maken van een financial lease zzp.

Dingen die je moet weten over financiële lease

Een financial lease is vergelijkbaar met het huren van een auto, in die zin dat je vaste maandelijkse termijnen betaalt voor de duur van je lease. Bij een lease hoef je je echter geen zorgen te maken over de voorwaarden. De kosten van een financiële lease worden bepaald aan de hand van de totale kosten van het voertuig, de duur van je lease en de door jou gekozen eindbetaling, zoals bijvoorbeeld een ballonbetaling. Het bedrag van de eerste huurbetaling en de maandelijkse termijnbetalingen worden bepaald als de huurder kiest voor de ballonbetaling. Aan de andere kant heb je een paar opties voor wat je met het voertuig wilt doen als je leaseovereenkomst afloopt. Je kunt een koper voor de auto vinden die het saldo van de ballonbetaling zal dekken. Je krijgt het resterende vermogen als je het voertuig verkoopt voor meer dan de ballonbetaling, maar je zult de resterende kosten moeten dekken als je het niet voor meer verkoopt. Je kunt de auto ook nog een jaar houden tegen een nominale kostprijs, maar je zult op een gegeven moment de laatste ballonbetaling moeten doen.

Wanneer is het voordeligste moment om een ​​auto te leasen?

Specifieke tijden van het jaar bieden superieure kansen om auto’s te kopen en dezelfde redenering geldt voor lease-auto’s. Huurders krijgen doorgaans betere autodeals gedurende bepaalde tijden die samenvallen met evenementen gedurende het hele jaar. Autokopers kunnen mogelijk geld besparen tijdens de vakantie. Fabrikanten en verkopers houden tijdens de feestdagen regelmatig promoties en verkopen met speciale huurkoopjes die misschien te verleidelijk zijn om te laten liggen. Driedaagse weekenden kunnen bijzonder goede leaseovereenkomsten bieden. Periodes van verkoop beëindiging zijn ook aantrekkelijke tijden om een ​​auto te leasen. Verkopers kunnen gemotiveerd zijn om een ​​bepaald quotum te halen en in korte tijd meer auto’s te verkopen. Lease kortingen kunnen ook geweldig zijn in december vanwege de druk om zowel maandelijkse als driemaandelijkse en jaarlijkse verkoopdoelstellingen te halen.

Voor- en nadelen van financial lease

Financial lease heeft als nadeel dat vergoedingen zoals wegenbelasting en verzekeringen en onderhoud niet in het maandbedrag worden opgenomen. Het voordeel is dat je hier volledige controle over hebt. Je kunt zelf kiezen waar je je auto verzekert en wie je onderhoud op deze manier regelt. Een ander nadeel is dat je rente moet betalen over het geleende geld. Het voordeel is dat je in een nieuwe auto kunt rijden zonder dat je een directe investering hoeft te doen. Je bedrijf kan zich ontwikkelen en je kunt geld verdienen met deze auto.