Wat is Ripple?

Cryptocurrency wordt alsmaar populairder. Sinds het ontstaan van Bitcoin zijn er dan ook onwijs veel nieuwe digitale munten ontstaan. Zo ook Ripple, een bedrijf dat in 2012 is opgericht. Maar Ripple, wat is dat precies? Goede vraag! Benieuwd naar wat Ripple precies is, hoe het is ontstaan en waar je het kan kopen? Lees dan vooral verder. We leggen je het uit!

Het ontstaan van Ripple

Zoals net al aangegeven is Ripple is 2012 opgericht in Californië. In 2012 opereerde het bedrijf eerst onder de naam Opencoin. Met deze naam werkte zij dan ook aan het betaalprotocol wat bekend is onder de naam Ripple. Sinds 2015 is het bedrijf echter overgegaan op de naam Ripple. 

Wat is Ripple nu precies?

Ripple wordt gezien als een soort betalingsprotocol en is dus in theorie geen officiële cryptovaluta. Hier ligt dan ook het verschil met Bitcoin. Ripple is namelijk in handen van één groot bedrijf, waar Bitcoin juist gedecentraliseerd is.  Ripple wordt dus niet gezien als een concurrent of vervanging van het banksysteem, integendeel zelfs! Er zijn veel banken die willen investeren in Ripple. 

De Ripple koers

Wat bepaald de waarde van Ripple? Goede vraag. De waarde van Ripple wordt net zoals bij bijvoorbeeld Bitcoin bepaald door handelaren en vraag en aanbod. Wanneer er dus meer vraag is dan aanbod, zal de Ripple koers stijgen.

Waar kan ik Ripple kopen?

Ripple is razend populair, waar Ripple in 2017 nog maar 0,0006 dollar waard was, is het nu onwijs veel meer waard. Dit heeft mensen geprikkeld om te investeren in Ripple. Wil jij nu ook Ripple kopen, maar weet je nier waar je Ripple kan kopen? Ripple kopen kan op meerdere platformen. Eén van de grootste en betrouwbaarste platformen van Nederland is Bitvavo. Hier kun je heel snel en eenvoudig zoveel Ripple kopen als je zelf wilt!

Ripple kopen?

Wil jij Ripple kopen? Bitvavo is het online platform voor het kopen van Ripple en andere digitale munten. Bij Bitvavo betaal je maximaal 0.25% handelskosten. Koop dus nu Ripple bij Bitvavo!