webshop omzet verhogen

Webshop omzet verhogen? 3 marketing tips!

Bezit jij zelf een webshop en ben je aan het bekijken hoe je de omzet van je webshop kan verhogen? Er zijn diverse manieren om dit voor elkaar te krijgen, echter moet je hiervoor de juiste kennis en kunde in huis hebben. Hieronder 3 marketing tips om de webshop omzet te verhogen en zo meer inkomsten te genereren. 

Hogere klantretentie

Het doel is om je klanten vaker terug te laten keren naar je webshop en ook door ze het liefst meerdere keren een aankoop te laten doen. Zorg ervoor dat je je bestaande en nieuwe klanten triggert om terug te komen naar jouw webshop om vervolgaankopen te doen. Zaken die je hierbij kunnen helpen zijn het opbouwen van een klantenbestand en bijbehorende mailinglijst. Stuur acties rond of maak winacties, waarbij klanten iets van jouw bedrijf kunnen winnen, waardoor ze getriggerd worden op je webshop te bezoeken. Je kunt er ook voor zorgen dat je in the picture blijft door erg actief te zijn op social media met toffe content, zoals storytelling, foto’s of video’s. Link ze vervolgens door naar je website om de kans op herhaalaankopen te vergroten. 

Meer bezoekers

Wil je meer bezoekers op je website? Zorg er dan voor dat je goed vindbaar en zichtbaar bent op zoekmachines zoals Google en Yahoo. Dit doe je door je SEO (zoekmachine optimalisatie) te verhogen. Hiervoor kun je het beste een specialist inschakelen. Woon je rondom Reusel? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar een online marketing specialist in Reusel. Je kunt dit deels ook zelf bewerkstelligen door toffe content op social media te plaatsen, waardoor mensen getriggerd blijven om je te volgen of door verkeer op je website te kopen middels pay per click. Dit kan via Facebook of Google.

Hogere conversie

Uiteraard wil je dat klanten niet alleen je webshop bezoeken, maar ook aankopen doen. Zorg dat je website er mooi en verzorgd uitziet, dat je website gebruiksvriendelijk is en uitgebreide informatie over je producten of diensten geeft. Bied je je klanten ook nog eens extra voordelen aan zoals leveren binnen 1 dag of gratis verzenden of retourneren, dan zullen ze sneller geneigd zijn om bij jou te kopen, dan bij de concurrentie waar ze meerdere dagen op hun product moeten wachten of extra moeten betalen bij het retourneren van een product.