Zo verdien je meer geld met je verhuurwebsite

Ben jij eigenaar van je eigen verhuurbedrijf? Dan heb je er waarschijnlijk ook je eigen website bij. Dat is anno nu toch echt wel een noodzaak. Maar heb je wel het idee dat je alles uit je website haalt? Veel websites van verhuurbedrijven zijn niet goed afgestemd op wat écht belangrijk is voor je bedrijf. Dit komt doordat de meeste populaire websitesystemen totaal niet geschikt zijn voor verhuurbedrijven. Gelukkig zijn er uitzonderingen. In deze blog lees je een voorbeeld van hoe je meer geld kunt verdienen met je verhuurwebsite.

Veel verhuurbedrijven halen niet het maximale eruit

De verhuurbranche is over het algemeen een traditionele branche waarin niet veel innovatie plaatsvindt. Doordat zoveel verhuurbedrijven te weinig uit hun website halen, richten eigenaren zich vooral op lopende verhuuraanvragen. Er wordt vaak ad-hoc gewerkt en niet nagedacht over structurele (tijds)investeringen die de efficiëntie kunnen verhogen. Op deze manier werk je de groei van je bedrijf tegen. 

Harder groeien dankzij een speciale verhuurwebshop

Wat is dan de reden dat de meeste verhuurbedrijven niet genoeg uit hun website halen? Dat is simpel: omdat deze websites vaak draaien op een systeem dat niet goed is afgestemd op de behoeftes van verhuurbedrijven. Zo is een populair CMS als WordPress eigenlijk helemaal niet zo geschikt. 

De oplossing ligt dus voor de hand: een website die is gebouwd in een CMS dat wel verhuurbedrijf-proof is. Hiervoor bestaat speciale online verhuursoftware, gemaakt door Rentpro. Dit is in Nederland de enige aanbieder van webshops specifiek voor verhuurbedrijven. Rentpro webshops houden dus bijvoorbeeld rekening met zaken als:

  • Borg;
  • Huurtarieven met termijnstaffels;
  • Productsets en opties;
  • Tonen van productbeschikbaarheid of alternatief;
  • Transportkosten op basis van postcode;
  • En nog veel meer.

Uniek bij Rentpro is de koppeling van de webshop met de online verhuursoftware in de back-office. Hierin kun je zaken als voorraad, planning, pakbonnen, facturen en offertes regelen. Het mooie is dat alles op elkaar is afgestemd: de webshop, de back-office, de verhuursoftware en de mobiele app. Kortom, het ideale pakket om eindelijk wél het optimale resultaat uit je verhuurwebsite te halen.